Workshops

  • Wil je een keer van Maaike en mij les hebben maar lukt dat niet omdat je te ver weg woont?
  • Of is Alexander techniek nieuw voor je en wil je er een weekend of week diepgaand kennis mee maken?
  • Heb je er behoefte aan om helemaal tot rust te komen in de natuur en tegelijk je balans te hervinden met individuele lessen en workshops?
  • Vind je het leuk om met een groep mensen deze techniek te oefenen en ervaringen uit te wisselen?
  • Heb je behoefte aan verdieping en inspiratie als het gaat om de balans in jouw lijf, jouw geest, jouw emoties en je leven?

Dan is een Alexander techniek weekend of week iets voor jou!

Hieronder een overzicht van de komende workshops.

Super! Heel ontspannen; een speciaal vakantiegevoel. Maar wat ik eigenlijk nog het belangrijkste vond: de onderlinge saamhorigheid en bijzondere sfeer binnen de groep. Geen dag heb ik een wanklank gehoord. En er is ontzettend veel gelachen. Ondanks de grootte van de groep was er voor iedereen persoonlijke aandacht.

Yvonne, arts

Alexander techniek zomerweek

Samen met mijn collega Maaike Aarts geef ik elk jaar een zomercursus in het prachtige dorpje Fontaines St. Clair in Noord Frankrijk. De setting is relaxed, omringd door prachtige natuur en met fantastisch verzorgd eten en onderdak. De ideale omstandigheden om je vijf dagen onder te dompelen in de Alexander techniek en tegelijk helemaal tot rust te komen.

Meer informatie over het onderdak vind je hier. Of kijk op de website van Fontaines.

Deelname aan de Alexander techniek zomerweek met Maaike en Doris heeft me veel bewuster gemaakt van mijn bewegingspatronen en gewoontes. Het heeft me geïnspireerd om wegen te vinden om gemakkelijker en vrijer te bewegen. Een geweldige week met twee zeer bevlogen en inspirerende docenten!

Anthony, musicus

Alexander techniek winter weekend

Samen met mijn collega Maaike Aarts bied ik elk jaar een paar keer een weekend-retraite aan op een mooie plek in Nederland. Heerlijk om even tot rust te komen, je Alexander techniek vaardigheden een boost te geven of er als beginner diepgaand kennis mee te maken. En natuurlijk te wandelen, lezen, lekker eten…

Het was een fantastische week met een hele leuke groep mensen. Jullie twee hebben gezorgd voor een hele goede sfeer en lessen van hoge kwaliteit, complimenten!

Pauline, office manager

Workshops op maat

Ik bied workshops op maat aan voor heel diverse groepen.

  • Ben jij een docent muziek, theater of dans en wil je jouw leerlingen of studenten helpen met de coördinatie en het bewustzijn van hun lichaam? Wil je ze helpen om expressiever en meer relaxed te spelen en bewegen?
  • Of wil je met een groep vriendinnen de Alexander techniek ontdekken? Misschien zijn er bepaalde onderwerpen waar jullie samen over praten? Druk met werk en kinderen, hoe hou ik de rust in mijn dag; stress op het werk, hoe hou ik mijn hoofd boven water; ouder worden, hoe blijf ik mooi in balans en rustig?
  • Of misschien zie je op je werk dat jij en je collega’s het zwaar hebben? Lange dagen, uren achter de computer, deadlines en stress? Zou je willen dat er een manier was om meer plezier in je werk te houden?

Ik kan samen met jou of jouw groep een workshop op maat maken waarin we de vragen die je hebt vanuit de Alexander techniek aanvliegen. We kijken wat bij jullie groep past en daar pas ik de workshop op aan. Ik geef jullie een introductie in de Alexander techniek, en geef jullie een aantal waardevolle tips en oefeningen mee waar je mee verder kunt.

Neem gerust contact op om te overleggen over lengte, inhoud en prijs van deze workshop.