Performers Pakket

Ben je professioneel musicus, performer, acteur of danser? Dan is dit pakket iets voor jou. Samen met jou ga ik op zoek naar hoe de Alexander techniek jou kan helpen in je optredens, maar vooral ook bij de voorbereiding daarvan.

Waarom zou je hiervoor kiezen?

 • Je hebt een belangrijk concert of een auditie en je wilt die goed voorbereiden, maar je voelt dat de zenuwen alweer op de loer liggen. Je wilt zo graag genieten van de voorbereiding maar het voelt als zwoegen.
 • Je voelt je vaak niet helemaal vrij op het podium en dat beïnvloedt je spel. Dingen die je echt kunt, voelen minder vrij en lukken minder goed dan je zou willen. Dat frustreert je, want je weet dat je in staat bent tot meer. In je hoofd klinkt het mooier.
 • Je hebt een blessure of je hebt pijn en daar moet je vanaf, want zo kun je je vak niet uitoefenen. Reguliere fysio helpt je niet of maar even. Je hebt het gevoel dat je dieper moet gaan, de oorzaak van de pijn moet vinden zodat je begrijpt hoe het komt.
 • Je hebt een onregelmatig leven waarbij het soms hollen of stilstaan is, en het voelt als een hele opgave op dan overeind te blijven, zowel fysiek als mentaal. Je komt regelmatig als een wrak thuis en hebt dan veel tijd nodig om weer op te laden.
 • Je adem is vaak niet vrij, tijdens moeilijke passages merk je dat je die vast zet. Daardoor is je klank niet zo vrij als je zou willen. En geniet je minder van het spelen. Je merkt ook dat je daar sneller moe van wordt.

Doris geeft op een persoonlijke en warme manier les. Ze is direct en eerlijk, maar op een bemoedigende en liefdevolle manier, waardoor je nooit het gevoel hebt dat je iets fout doet. Dat was voor mij heel ondersteunend en verfrissend, ik kom dat niet zo vaak tegen als muzikant. Ze deelt ook open over haar eigen ervaringen, waardoor ik me erg op mijn gemak voelde.

Cèlia, musicus

Wat je graag zou willen

 • Een manier vinden om vrijer te worden tijdens het spelen – een manier die je kunt leren en in je studeren en repeteren kunt integreren
 • Je pijn op tijd herkennen, leren wat de echte oorzaak is en hoe je er vanaf kunt komen, zodat je uiteindelijk van niemand meer afhankelijk bent om je te vertellen hoe je moet spelen en studeren. Zodat je het helemaal zelf kunt oplossen.
 • Niet meteen last van spiervermoeidheid en stijfheid krijgen als je lang achter elkaar moet spelen, zodat je energie niet meer weglekt en op peil blijft tijdens die lange repetitiedagen.
 • In de hectiek van je leven altijd in staat zijn rust en ruimte in je hoofd te creëren, zodat je je kunt richten op datgene waar je inspiratie van krijgt en blij van wordt
 • Je door de dag heen en vooral tijdens het spelen bewuster zijn van je adem en leren hoe je die vrij kunt maken, ook tijdens optredens. Waardoor je veel meer geniet van je optreden en de interactie met het publiek.
 • Je ontwikkelen in je kunstenaarschap en de diepte in gaan met je lijf als instrument
EaseUp performers pakket

Je krijgt:

 • 10 lessen van 60 minuten. Een deel van de les besteden we aan de basis van de Alexandertechniek en een deel van de les werken we met je instrument/vakgebied. De lessen zijn extra lang zodat we meer tijd hebben om daarmee de diepte in te gaan.
 • 5 online lessen van 30 minuten, waarin we oefeningen doen en opnemen die jou specifiek kunnen helpen in je vakgebied. Bijvoorbeeld een oefening die je kunt doen voor je warming up. Of een ligoefening die je kunt doen voor je optreden, of als je muziek of tekst uit je hoofd moet leren. We passen dit helemaal aan jouw wensen aan.
 • Audio’s op maat. De oefeningen uit de online lessen nemen we op, zodat je deze audio’s kunt gebruiken als je thuis gaat oefenen.

Prijs: 870 euro (betalen in termijnen mogelijk)

Wat gaan we doen?

 • Je leert natuurlijk de basis van de Alexander techniek. Je leert hoe je jezelf beter en makkelijker kunt bewegen. Bijvoorbeeld zitten achter de computer en bukken en je instrument optillen.
 • Maar je leert ook hoe je die techniek kunt gebruiken in je vak als performer. Je leert hoe je meer vanuit rust kunt reageren in je dagelijkse studie en in stressvolle situaties zoals optredens en audities.
 • Je leert technieken om je adem tot rust te brengen en hoe die te integreren in je spel.
 • Je leert oefeningen om te herstellen na een lange zware dag of als je veel uren moet spelen. En je leert wat je tijdens zo’n dag kunt doen zodat je niet als een wrak thuis komt.
 • Je leert om je spel meer te laten ontstaan vanuit jouw eigen rust, vrijheid en inspiratie, in plaats van vanuit een gevoel van hard werken of je best doen.

Strippenkaart

Na dit traject, als je de basis onder de knie hebt, kun je overstappen op een strippenkaart. De lessen zijn dan 50 minuten en we werken niet meer elke week met je instrument. Je kunt al heel veel zelf.

Het is nu vooral belangrijk om de Alexandertechniek nog beter te leren begrijpen en in je dagelijkse leven toe te passen. We werken zo nu en dan wel een deel van de les met je instrument/vakgebied.

Strippenkaart van 5 lessen (50 minuten per les): 325 euro
Strippenkaart van 10 lessen (50 minuten per les): 640 euro

Nog vragen?

Ben je student of onder de 21 jaar? Heb je een uitkering of anderszins een krappe beurs? Dan geef ik onder bepaalde voorwaarden korting.

Heb je al veel lessen elders gehad of is je situatie anderszins uniek en wil je eerst overleggen? Neem dan contact met mij op.

> Meer over Alexander techniek…
> FAQ